PGD MAJŠPERK

Z vami 24 ur na dan 365 dni v letu!

DRAGO HERTIŠ prejemnik visokega priznanja Kipec gasilca

 

Priznanje Kipec gasilca  podeljuje Gasilska zveza Slovenije članom gasilske organizacije kot posebno visoko priznanje gasilske organizacije za življenjsko delo na nivoju gasilskih zvez in regij, pomembnem za razvoj ter napredek gasilske organizacije in požarnega varstva v Republiki Sloveniji.

 

Obrazložitev;

DRAGO HERTIŠ se je leta 1959 včlanil v PGD Majšperk. Leta 1970 je pridobil čin gasilca. Z vztrajnim izobraževanjem in opravljenimi številnimi gasilskimi specialnostmi je napredoval do čina višjega gasilskega častnika II. stopnje. Pridobljeno znanje ves čas prenaša na druge operativce in mlajše člane. V 80-ih in 90-ih letih je bil v Zvezi gasilskih društev občine Ptuj član Poveljstva, zadolžen za preventivo. Bil je tudi gasilski podpoveljnik in poveljnik Centra Majšperk. Poleg opravljanja službene obveznosti vodje gasilske enote je bil tudi poveljnik PGD Talum Kidričevo. Poveljnik GZ Majšperk je bil v začetnih letih od 1998 in 1999, nato pa je funkcijo opravljal še od leta 2003 do leta 2013. Pod njegovim vodstvom je Poveljstvo uspešno sodelovalo z Upravnim odborom GZ Majšperk – pri izboljšanju operativne pripravljenosti in znanja operativcev. Na Zvezi je bil v tem času vodja gasilskih izobraževalnih programov in aktivni predavatelj. Drago ni samo zagnan operativec, aktiven je bil tudi na organizacijskem področju, saj je bil več mandatov član Upravnega odbora PGD Majšperk, kot podpredsednik društva pa je uspešno nadomestil predsednika v času odsotnosti. Za šest desetletij odgovornega dela v gasilstvu in na drugih področjih je prejel več priznanj in odlikovanj. Letos mednje dodaja Kipca gasilca.

 

Slavnostne podelitve Gasilske zveze Slovenije so se v soboto, 19. septembra 2020 v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju – poleg Janka Cerkvenika in Francija Petka, predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije, ter nagrajencev najvišjih priznanj v gasilski organizaciji – udeležili tudi mag. Matej Tonin, minister za obrambo in podpredsednik Vlade RS, mag. Damijan Jaklin, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo, Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, člani vodstva ter Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije, vodstvo GZ Šentjernej, in Jože Simončič, župan Občine Šentjernej.

ČESTITAMO.